angelanaarsantiago.reismee.nl

Profiel

Naam Angela

Datum vertrek: maandag 16 juli 2018
Dagen onderweg: 185
Dagen te gaan: onbekend

Momenteel in: Nederland

Over mij/mijn reis

Mijn naam is Angela en fietsen is mijn hobby. In 2011 heb ik besloten per fiets als pelgrim naar Santiago de Compostela te gaan. Ik had al 15 jaar geen fiets meer, dus dit was een aardige uitdaging. Een veel gehoorde opmerking binnen onze familie is: wat ze in de kop heeft, heeft ze niet in de kont. Vanaf voorjaar 2012 ben ik gaan fietsen/trainen. Eerst op een roze omafiets, maar met een beetje sponsoring van mijn ouders vanaf juli op een echte trekkingfiets. Langzaam heb ik de afstanden opgevoerd en de benodigde spullen bij elkaar gesprokkeld om 1 juni 2013 ook daadwerkelijk te vertrekken. De hele reis heeft me meer gebracht dan dat ik ooit had durven dromen.

Daarna ben ik blijven fietsen, het geeft zo'n heerlijk gevoel van vrijheid. Alles wat je nodig hebt, heb je bij je en je kan zover komen als je benen willen trappen. Ieder weekend minstens een hele dag fietsen en regelmatig een weekendje weg. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vandaar dat ik in februari 2014 een poging heb gewaagd naar Parijs te fietsen. Alles goed voorbereid, maar een flinke griep gooide roet in het eten waardoor ik 160 km voor Parijs ben afgestapt. Dit maak ik nog wel goed.

Een andere droom van me was om ooit eens de Nijmeegse 4daagse mee te lopen, ik ben ten slotte in Nijmegen geboren. Na terugkomt uit Santiago dacht ik: en waarom ga ik dat dan niet gewoon doen dan? Nou, dat doe ik dan ook. 3 februari 2014 kon ik me inschrijven bij Via4daagse en was meteen verzekerd van een startplaats. Ruim 1.000 trainingskilometers later, verscheen ik op 15 juli 2014 aan de start.

In 2015 heb ik nog een droom mogen verwezelijken, als pelgrim op de fiets van huis naar Rome. Onderweg was er nog iets aan mijn fiets blijven hangen waardoor ik even geen nieuwe plannen maakte. Helaas was deze liefde van korte duur.

Voor 2016 heb ik 2 fietsreizen op het programma staan. Eind april begin ik aan de "Ronde van Nederland". 1300 km in 13 dagen, moet te doen zijn. Voor het einde van de zomer staat de "Groene weg" op het programma - ik fiets van Maastricht naar de Middelandse zee.

In 2017 heb ik uiteraard ook weer gefietst. In het voorjaar de Ziverroute, van Sevilla naar Santiago. In de zomer heb ik me gewaagd aan de Hanzeroute. Van huis naar Zaltbommel en via de Hanzeroute naar Berlijn.

2018 wordt een beetje een herhaling van 4 jaar geleden. In februari maak ik de afgebroken fietsreis naar Parijs goed. Daarna vol in de wandeltraining voor de 4daagse en aan het eind van de zomer staat rondje kanaal op het programma.